Krem na bazie pieczonego czosnku

Ostatnia aktualizacja: 21.10.2015 13:47
W odwiedzonej przez Katarzynę Pruchnicką Klubo-Jadalni "Wars and Sawa" podawany jest wyśmienity krem z czosnku.
Audio
  • Przepis na krem na bazie pieczonego czosnku (A nuż, widelec/Trójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: PublicDomainPictures/Pixabay

- Czosnek w trakcie pieczenia traci swój intensywny, ostry smak. Wychodzi z niego słodycz. Czosnek staje się wtedy zdecydowanie łagodniejszy i bardzo aromatyczny - tłumaczy autorka audycji "A nuż, widelec".

O tym, jak na bazie tak przyrządzonego czosnku przygotować pyszny, jesienny krem, mówią w audycji Iga i Marcin Sekułowie z Klubo-Jadalni "Wars and Sawa".

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Iga i Marcin Sekułowie (Klubo-Jadalnia "Wars and Sawa")
Data emisji:
21.10.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo/mk

Czytaj także

Sekret dobrego steku? Kolor i marmurkowanie

Ostatnia aktualizacja: 01.10.2015 15:06
- Im ciemniejsze mięso, tym lepsze - podpowiada ekspert kuchni amerykańskiej Krzysztof Jabłoński.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wędzenie w domu? To możliwe

Ostatnia aktualizacja: 14.10.2015 20:00
Żeby zjeść wędzoną gęś, wcale nie musimy budować wędzarni. Jest na to domowy sposób.
rozwiń zwiń