Minestrone - włoska zupa na bazie pomidorów

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2015 12:57
Minestrone to jesienna zupa jarzynowa. - To naprawdę proste danie, które każdemu się uda - zapewnia Katarzyna Pruchnicka.
Audio
  • Przepis na zupę minestrone (A nuż, widelec/Trójka)
Pomidory i makaron to składniki rozgrzewającej włoskiej zupy
Pomidory i makaron to składniki rozgrzewającej włoskiej zupyFoto: Nile/Pixabay

W audycji "A nuż, widelec" przepis na minestrone podaje naszym słuchaczom autorka książek kulinarnych Grażyna Bober-Bruijn. - Można do tej zupy dodać wszystko, co ma się w lodówce - podkreśla, po czym zdradza, jakie dodatki i w jakich proporcjach dodaje do swojej ulubionej wersji włoskiego dania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Grażyna Bober-Bruijn (autorka książek kulinarnych)
Data emisji:
3.12.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo/ei

Czytaj także

Krem na bazie pieczonego czosnku

Ostatnia aktualizacja: 21.10.2015 13:47
W odwiedzonej przez Katarzynę Pruchnicką Klubo-Jadalni "Wars and Sawa" podawany jest wyśmienity krem z czosnku.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dobre rady dla wielbicieli zupy z dyni

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2015 13:41
Zupa dyniowa to danie, bez którego jesień byłaby dużo uboższa. Sekrety tej pysznej zupy odkrywa przed nami restauratorka Agnieszka Kręglicka.
rozwiń zwiń