Przepis na prawdziwy, domowy barszcz wigilijny na zakwasie
2015-12-10, 12:12 | aktualizacja 2015-12-11, 15:12
Chyba powoli zapominamy, że czerwony wigilijny barszczyk można od początku do końca przygotować samemu, domowym sposobem.
Posłuchaj
Przygotowywanie należy zacząć dwa tygodnie przed świętami. Cały proces nie wymaga dużo pracy, ale nie obejdzie się bez odpowiednio długiego czasu potrzebnego na dojrzewanie zakwasu. - Najlepszy barszcz powstaje na zakwasie, a taki zakwas to nic trudnego - przekonuje szef kuchni Aleksander Baron i tłumaczy krok po kroku jak wykonać zakwas, a następnie barszcz.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Aleksander Baron (szef kuchni i właściciel restauracji Solec 44, współautor książki "Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści")
Data emisji: 10.12.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/ei
Lista osób nagrodzonych książkami:
Anna z Warszawy
Agnieszka z Prudnika
Mirosław z Kcyni