Przepis na prawdziwy, domowy barszcz wigilijny na zakwasie

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Przepis na prawdziwy, domowy barszcz wigilijny na zakwasie
Rozmówca Katarzyny Pruchnickiej zwraca uwagę, by słoik z przygotowywanym zakwasem koniecznie codziennie otwierać. W przeciwnym razie, zawartość może... wybuchnąćFoto: Flickr/Magic Madzik

Chyba powoli zapominamy, że czerwony wigilijny barszczyk można od początku do końca przygotować samemu, domowym sposobem.

Posłuchaj

Prawdziwy barszcz wigilijny. Nie z torebki czy koncentratu (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Przygotowywanie należy zacząć dwa tygodnie przed świętami. Cały proces nie wymaga dużo pracy, ale nie obejdzie się bez odpowiednio długiego czasu potrzebnego na dojrzewanie zakwasu. - Najlepszy barszcz powstaje na zakwasie, a taki zakwas to nic trudnego - przekonuje szef kuchni Aleksander Baron i tłumaczy krok po kroku jak wykonać zakwas, a następnie barszcz.  

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Aleksander Baron (szef kuchni i właściciel restauracji Solec 44, współautor książki "Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści")
Data emisji:
10.12.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/ei

Lista osób nagrodzonych książkami:

Anna z Warszawy

Agnieszka z Prudnika

Mirosław z Kcyni

Polecane