X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Tarta ziemniaczano-porowa. Idealne danie na zimę

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2015 14:52
Katarzyna Pruchnicka w swoim kulinarnym cyklu opowiedziała o tarcie, której spód jest zupełnie inny od tego, do czego przywykli wielbiciele tej potrawy.
Audio
  • Przepis na zimowa tartę z ziemniaków (A nuż, widelce/ Trójka)
Tarta ziemniaczano-porowa. Idealne danie na zimę
Foto: pixabay.com/sonja_paetow

Zamiast niego przygotowujemy lekkie ciasto ziemniaczane. - Ja sporządzam je z ugotowanych ziemniaków, które mieszam z jajkiem. Dodaję trochę skrobi ziemniaczanej i delikatnie doprawiam - mówiła Magdalena Cielenga-Wiaterek autorki bloga i książki "Zielenina na talerzu".

Tarta jest bardzo dekoracyjna, bo pory przed pieczeniem blanszujemy w całości. I takie (zielono-białe) układamy na cieście nie krojąc ich. Dokładny przepis na tartę usłyszeć można w nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Magdalena Cielenga-Wiaterek (autorka bloga i książki "Zielenina na talerzu")
Data emisji:
16.12.2015
Godzina emisji: 11.15

ei/mp

Czytaj także

Vitello tonnato - świąteczna przystawka rodem z Włoch

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2015 12:25
Vitello tonnato to plastry cielęciny z sosem, którego głównym składnikiem jest tuńczyk. Gość Katarzyny Pruchnickiej nie wyobraża sobie świątecznego stołu bez tego dania...
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przepis na prawdziwy, domowy barszcz wigilijny na zakwasie

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2015 12:25
Chyba powoli zapominamy, że czerwony wigilijny barszczyk można od początku do końca przygotować samemu, domowym sposobem.
rozwiń zwiń