Tarta ziemniaczano-porowa. Idealne danie na zimę

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2015 14:52
Katarzyna Pruchnicka w swoim kulinarnym cyklu opowiedziała o tarcie, której spód jest zupełnie inny od tego, do czego przywykli wielbiciele tej potrawy.
Audio
  • Przepis na zimowa tartę z ziemniaków (A nuż, widelce/ Trójka)
Tarta ziemniaczano-porowa. Idealne danie na zimę
Foto: pixabay.com/sonja_paetow

Zamiast niego przygotowujemy lekkie ciasto ziemniaczane. - Ja sporządzam je z ugotowanych ziemniaków, które mieszam z jajkiem. Dodaję trochę skrobi ziemniaczanej i delikatnie doprawiam - mówiła Magdalena Cielenga-Wiaterek autorki bloga i książki "Zielenina na talerzu".

Tarta jest bardzo dekoracyjna, bo pory przed pieczeniem blanszujemy w całości. I takie (zielono-białe) układamy na cieście nie krojąc ich. Dokładny przepis na tartę usłyszeć można w nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Magdalena Cielenga-Wiaterek (autorka bloga i książki "Zielenina na talerzu")
Data emisji:
16.12.2015
Godzina emisji: 11.15

ei/mp

Czytaj także

Vitello tonnato - świąteczna przystawka rodem z Włoch

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2015 12:25
Vitello tonnato to plastry cielęciny z sosem, którego głównym składnikiem jest tuńczyk. Gość Katarzyny Pruchnickiej nie wyobraża sobie świątecznego stołu bez tego dania...
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przepis na prawdziwy, domowy barszcz wigilijny na zakwasie

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2015 12:25
Chyba powoli zapominamy, że czerwony wigilijny barszczyk można od początku do końca przygotować samemu, domowym sposobem.
rozwiń zwiń