X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Marchewka - warzywo stworzone do zdrowych wypieków

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2016 12:14
- To deser idealny. Pyszny, z kremem, pachnący cynamonem, a do tego zdrowy - mówi o cieście marchewkowym dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
Audio
  • Przepis na ciasto marchewkowe (A nuż, widelec/Trójka)
Marchewka sprawdza się nie tylko jako składnik zup czy surówek, lecz także jako baza zdrowych wypieków
Marchewka sprawdza się nie tylko jako składnik zup czy surówek, lecz także jako baza zdrowych wypiekówFoto: Glow Images/East News

W audycji "A nuż, widelec" swój przepis na wypieki z marchewki podaje naszym słuchaczom Magdalena Cielenga-Wiaterek, blogerka i autorka książki "Zielenina na talerzu".

- Lubię robić ciasto marchewkowe na bogato - mówi rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej i zdradza, czym jej przepis różni się od standardowych propozycji dotyczących przygotowania marchewkowego przysmaku.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Magdalena Cielenga-Wiaterek (blogerka, autorka książki "Zielenina na talerzu")
Data emisji:
14.01.2016
Godzina emisji: 11.15

iwo/mk

Czytaj także

Tarta ziemniaczano-porowa. Idealne danie na zimę

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2015 14:52
Katarzyna Pruchnicka w swoim kulinarnym cyklu opowiedziała o tarcie, której spód jest zupełnie inny od tego, do czego przywykli wielbiciele tej potrawy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Muffiny śniadaniowe. Wcale nie na słodko

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2016 08:00
Wytrawne muffiny z batatami (albo dynią), papryką chili i nasionami? Czemu nie! - Są bardzo, kolorowe, zdrowe i pyszne - zachęca Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń