Marchewka - warzywo stworzone do zdrowych wypieków

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2016 12:14
- To deser idealny. Pyszny, z kremem, pachnący cynamonem, a do tego zdrowy - mówi o cieście marchewkowym dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
Audio
  • Przepis na ciasto marchewkowe (A nuż, widelec/Trójka)
Marchewka sprawdza się nie tylko jako składnik zup czy surówek, lecz także jako baza zdrowych wypieków
Marchewka sprawdza się nie tylko jako składnik zup czy surówek, lecz także jako baza zdrowych wypiekówFoto: Glow Images/East News

W audycji "A nuż, widelec" swój przepis na wypieki z marchewki podaje naszym słuchaczom Magdalena Cielenga-Wiaterek, blogerka i autorka książki "Zielenina na talerzu".

- Lubię robić ciasto marchewkowe na bogato - mówi rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej i zdradza, czym jej przepis różni się od standardowych propozycji dotyczących przygotowania marchewkowego przysmaku.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Magdalena Cielenga-Wiaterek (blogerka, autorka książki "Zielenina na talerzu")
Data emisji:
14.01.2016
Godzina emisji: 11.15

iwo/mk

Czytaj także

Tarta ziemniaczano-porowa. Idealne danie na zimę

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2015 14:52
Katarzyna Pruchnicka w swoim kulinarnym cyklu opowiedziała o tarcie, której spód jest zupełnie inny od tego, do czego przywykli wielbiciele tej potrawy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Muffiny śniadaniowe. Wcale nie na słodko

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2016 08:00
Wytrawne muffiny z batatami (albo dynią), papryką chili i nasionami? Czemu nie! - Są bardzo, kolorowe, zdrowe i pyszne - zachęca Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń