Regionalne sery produkowane w Polsce. Wyśmienite!

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2016 12:14
- Jakkolwiek by to zabrzmiało, trzeba powiedzieć, że najlepszy ser pochodzi z mleka zadowolonych i zdrowych krów oraz kóz - mówi Katarzyna Pruchnicka i zdradza, gdzie w Polsce można zjeść prawdziwe serowe pyszności.
Audio
  • Gdzie w Polsce można zjeść pyszny regionalny ser? (A nuż, widelec/Trójka)
Sery to produkty dla prawdziwych smakoszy (zdjęcie ilustracyjne)
Sery to produkty dla prawdziwych smakoszy (zdjęcie ilustracyjne)Foto: Fotovektor/Pixabay

Najsmaczniejsze produkowane w naszym kraju sery to często produkty mniej znane, bo regionalne. W audycji "A nuż, widelec" znawca serów Gieno Mientkiewicz opowiada o swoim ulubionym serze z Suwalszczyzny. - To produkt o lekko orzechowej nucie, który jest dość tłusty i maślany - mówi i zdradza, gdzie można kupić ten wyjątkowy przysmak.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca serów)
Data emisji:
20.01.2016
Godzina emisji: 11.15

iwo/mk

Czytaj także

Muffiny śniadaniowe. Wcale nie na słodko

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2016 08:00
Wytrawne muffiny z batatami (albo dynią), papryką chili i nasionami? Czemu nie! - Są bardzo, kolorowe, zdrowe i pyszne - zachęca Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Marchewka - warzywo stworzone do zdrowych wypieków

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2016 12:14
- To deser idealny. Pyszny, z kremem, pachnący cynamonem, a do tego zdrowy - mówi o cieście marchewkowym dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń