X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Spaghetti carbonara na dwa sposoby - klasyczny i dietetyczny

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2016 15:40
Klasyczna carbonara to oczywiście spaghetti, boczek, żółtka i parmezan. Jamie Oliver proponuje w zamian niebanalną i kolorową wersję niskokaloryczną.
Audio
  • Spaghetti carbonara na dwa sposoby - klasyczny i dietetyczny (A nuż, widelec/Trójka)
Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonaraFoto: Pixabay/Hans

Na początku audycji Katarzyna Pruchnicka krok po kroku przedstawia przepis na oryginalną carbonarę, do której potrzebujemy zaledwie kilku składników. Dla osób, które chciałyby jednak wypróbować dietetyczną wersję dania, prezentujemy pomysł Jamiego Olivera na carbonarę z groszkiem, migdałami i bazylią. W "A nuż, widelec" słyszymy, jak ją przygotować.

Maria Brzozowska, tłumaczka książek brytyjskiego kucharza, zapewnia, że u Jamiego dietetyczne nie znaczy nudne i mało smaczne. Znaczy po prostu zdrowe.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Maria Brzozowska (autorka bloga kulinarnego)
Data emisji:
28.01.2016
Godzina emisji: 11.15

fbi/mk

Czytaj także

Parmezan - dodatek do dań z charakterem

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2015 13:10
Już odrobina parmezanu sprawia, że danie z jego dodatkierm staje się wykwintne i można je śmiało podać gościom. W "A nuż, widelec" poznajemy ciekawostki dotyczące typowego włoskiego sera.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Minestrone - włoska zupa na bazie pomidorów

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2015 12:57
Minestrone to jesienna zupa jarzynowa. - To naprawdę proste danie, które każdemu się uda - zapewnia Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Muffiny śniadaniowe. Wcale nie na słodko

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2016 08:00
Wytrawne muffiny z batatami (albo dynią), papryką chili i nasionami? Czemu nie! - Są bardzo, kolorowe, zdrowe i pyszne - zachęca Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Marchewka - warzywo stworzone do zdrowych wypieków

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2016 12:14
- To deser idealny. Pyszny, z kremem, pachnący cynamonem, a do tego zdrowy - mówi o cieście marchewkowym dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń