X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Knafeh - przepis, który łączy z sobą wszystko, co najgorsze

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2016 11:39
Do przygotowania tego deseru potrzebne są: masło, cukier, tłuszcz i mąka. - Czyli wszystko, co najgorsze, niezdrowe. To moje ulubione cisto - śmieje się Samar Khanafer, autorka książki "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie".
Audio
  • Samar Khanafer podaje przepis na libański deser (A nuż, widelec/ Trójka)
W krajach arabskich knafeh to jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek. Dlatego przygotowuje się ją często na specjalnych, bardzo dużych naczyniach
W krajach arabskich knafeh to jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek. Dlatego przygotowuje się ją często na specjalnych, bardzo dużych naczyniach Foto: E. Iwanicka-Pałka/PR

Knafeh przypomina trochę cienki makaron nitkowaty. Ciasto kruszy się w rękach. Dolewa się do niego bardzo dużo roztopionego masła, dodaje się też serek (mascarpone i mozzarella).

- W Polsce bardzo tęskniłam za tym deserem, bo jak go sobie sami nie zrobicie, to go nie zjecie - dodaje Samar Khanafer i tłumaczy, jak przygotować knafeh.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Samar Khanafer (autorka książki "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie")
Data emisji:
17.02.2016
Godzina emisji:
11.17

ei/pg

Czytaj także

Spaghetti carbonara na dwa sposoby - klasyczny i dietetyczny

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2016 15:40
Klasyczna carbonara to oczywiście spaghetti, boczek, żółtka i parmezan. Jamie Oliver proponuje w zamian niebanalną i kolorową wersję niskokaloryczną.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Z inspiracji Libią - pieczone warzywa korzeniowe

Ostatnia aktualizacja: 11.02.2016 14:38
- To o tyle fajna kuchnia, że jest prosta. Niektórzy się dziwią: tyle tu przepisów i wszystko takie łatwe - mówi Samar Khanafer, autorka książki "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie".
rozwiń zwiń