Zdrowe i pyszne batoniki od Jamiego Olivera

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2016 16:31
- To owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami. Zawierają uzupełniające się składniki. Np. surowe morele bogate w żelazo, które jest lepiej przyswajalne dzięki obecności witaminy C w pomarańczy - mówi Maria Brzozowska, tłumaczka książek Jamiego Olivera.
Audio
  • Zdrowe i pyszne batoniki od Jamiego Olivera (A nuż, widelec/ Trójka)
Batoniki wg przepisu Jamiego Olivera to idealna przekąska dla dzieci  jest słodka, zdrowa i łatwa do zapakowania, np. do szkoły
Batoniki wg przepisu Jamiego Olivera to idealna przekąska dla dzieci – jest słodka, zdrowa i łatwa do zapakowania, np. do szkołyFoto: Glow Images/East News

Zdrowa kuchnia to ostatnia fascynacja słynnego brytyjskiego kucharza Jamiego Olivera. Wszystkie jego przepisy są zbilansowane pod względem wartości odżywczych. Tak też jest w przypadku wspomnianych wyżej owsianych batoników.

Przepis na tę zdrową przekąskę zdradza w audycji Maria Brzozowska.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Maria Brzozowska (tłumaczka książek Jamiego Olivera)
Data emisji:
18.02.2016
Godzina emisji:
11.17

pg/fbi

Czytaj także

Włoski przepis na pizzę idealną

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2016 14:21
W audycji "A nuż, widelec" o najpopularniejszym włoskim daniu opowiada kucharz Marco Ghia. - Pośpiech w kuchni to nie jest dobra droga - brzmi jedna z jego rad, której zastosowanie ma duże znaczenie podczas przyrządzania ciasta na pizzę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Knafeh - przepis, który łączy z sobą wszystko, co najgorsze

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2016 11:39
Do przygotowania tego deseru potrzebne są: masło, cukier, tłuszcz i mąka. - Czyli wszystko, co najgorsze, niezdrowe. To moje ulubione cisto - śmieje się Samar Khanafer, autorka książki "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie".
rozwiń zwiń