X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Przepis na lasagne z dorszem

Ostatnia aktualizacja: 03.03.2016 15:17
Z mięsem mielonym, szpinakiem albo sosem pomidorowym - to najpopularniejsze wersje lasagne. My proponujemy wypróbować przepis z dorszem w roli głównej.
Audio
  • Przepis na lasagne z dorszem (A nuż, widelec/ Trójka)
Lasagne
LasagneFoto: Pixabay.com/Romi

Swój przepis na to bardzo popularne danie zdradził Katarzynie Pruchnickiej Marco Ghia, kucharz z Włoch. W audycji kulinarny instruktaż krok po kroku, a także kilka sztuczek przydatnych przy robieniu każdej wersji lasagne.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Marco Ghia (kucharz)
Data emisji:
3.03.2016
Godzina emisji:
11.17

ei/fbi

Czytaj także

Spaghetti carbonara na dwa sposoby - klasyczny i dietetyczny

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2016 15:40
Klasyczna carbonara to oczywiście spaghetti, boczek, żółtka i parmezan. Jamie Oliver proponuje w zamian niebanalną i kolorową wersję niskokaloryczną.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Włoski przepis na pizzę idealną

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2016 14:21
W audycji "A nuż, widelec" o najpopularniejszym włoskim daniu opowiada kucharz Marco Ghia. - Pośpiech w kuchni to nie jest dobra droga - brzmi jedna z jego rad, której zastosowanie ma duże znaczenie podczas przyrządzania ciasta na pizzę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak smacznie przyrządzić kaszę jaglaną?

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2016 14:34
Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, ale nie każdemu odpowiada jej zapach i smak. Na szczęście jest sposób, żeby zminimalizować jej naturalną goryczkę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Aromatyczny kurczak pieczony

Ostatnia aktualizacja: 02.03.2016 11:39
Sekretem pachnącego mięsa drobiowego jest mieszanka siedmiu przypraw libańskich. Jak przekonuje Katarzyna Pruchnicka, przepis z powodzeniem można stosować i w Polsce.
rozwiń zwiń