Na Wielkanoc musi być baba!

Ostatnia aktualizacja: 23.03.2016 16:28
To ciasto jest obfite, piękne, wyrośnięte, lukrowane. W audycji Agnieszka Kręglicka opowiada o tradycyjnym wielkanocnym wypieku.
Audio
  • Przepis na wielkanocną babę Agnieszki Kręglickiej (A nuż widelec/Trójka)
Wielkanocna baba z lukrem
Wielkanocna baba z lukremFoto: flickr/włodi

- Nie wyobrażam sobie świąt Wielkiej Nocy bez tego zapachu. Nie wystarczy baby po prostu kupić. Trzeba ją upiec - mówi gość Katarzyny Pruchnickiej.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której Agnieszka Kręglicka podaje przepis na wielkanocną babę. Okazuje się, że cała jej tajemnica ciasta tkwi w drożdżach... 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji:
23.03.2016
Godzina emisji: 11.12

mp/mk

Czytaj także

Nadchodzi moda na domowe sery?

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2016 15:50
Pieczemy w domach chleby, zaczęliśmy też rozsmakowywać się w domowych wędlinach. Czemu więc nie spróbować wytwarzania własnych serów?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak smacznie przyrządzić kaszę jaglaną?

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2016 14:34
Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, ale nie każdemu odpowiada jej zapach i smak. Na szczęście jest sposób, żeby zminimalizować jej naturalną goryczkę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Włoska, świąteczna jagnięcina

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2016 13:29
Właśnie teraz jest czas, żeby dobrze zaplanować wielkanocne menu. Może nas to uchronić przed przygotowaniem zbyt dużej ilości jedzenia.
rozwiń zwiń