Masz alergię na kakao? To cię uratuje

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Masz alergię na kakao? To cię uratuje
Karob uzyskuje się z drzewa karobowego, a konkretnie z jego strąków nazywanych chlebem świętojańskim Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Kakao jest jednym z najbardziej uczulających składników diety. Jest jednak coś, czym można je zastąpić.

Posłuchaj

Katarzyna Jankowska radzi, jak gotować dla alergików (A nuż, widelec/ Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

To karob, czyli chleb świętojański. Katarzyna Jankowska, autorka książek z przepisami kulinarnymi dla alergików podkreśla, że karob sam w sobie jest słodszy niż kakao. Gość Trójki zachwala bogaty w wapń i żelazo produkt i zdradza m.in. przepis na naleśniki dla alergików.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Katarzyna Jankowska (autorka książek kulinarnych i bloga mamaalergikagotuje.pl)
Data emisji:
6.04.2016
Godzina emisji: 11.16

ei/mk

Polecane