Młoda rzodkiewka w roli głównej

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2016 14:03
- O tej porze roku nie ma ona jeszcze zbyt dużo smaku. Rzodkiewka, która będzie naprawdę szczypać w język, pojawi się dopiero pod koniec czerwca - mówi Agnieszka Kręglicka.
Audio
  • Młoda rzodkiewka w roli głównej (A nuż, widelec/Trójka)
Sezon na rzodkiewkę możemy uznać za rozpoczęty
Sezon na rzodkiewkę możemy uznać za rozpoczęty!Foto: mattymcmatt/Pixabay/CC0 Public Domain

Gość audycji zdradza sposób na przyrządzenie delikatnej rzodkiewki tak, by bardziej nam smakowała. - Bardzo dobrą metodą jest marynowanie - przekonuje Agnieszka Kręglicka i podaje swój sprawdzony przepis.

A to nie jedyny sposób nietypowego podejście do rzodkiewki. Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w kórej mówimy m.in o... pieczniu królowej nowalijek.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji:
4.05.2016
Godzina emisji: 11.15

mk

Czytaj także

Nadchodzi czas zielonej sałaty

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2016 14:18
Wiosna za pasem. Przyroda powoli się zieleni. Nam na talerzu pierwsza zazieleni się sałata.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Szparagi, czyli zieleń wraca do kuchni!

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2016 14:13
Na straganach zaczyna się coraz bardziej zielenić, a z ziemi wychylają się już pierwsze zielone szparagi.
rozwiń zwiń