Krótki sezon na szparagi. Jak go wykorzystać?

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2016 15:20
W "A nuż, widelec" namawiamy do jedzenia szparagów i podajemy kilka sprawdzonych sposobów na ich przygotowanie.
Audio
  • Krótki sezon na szparagi. Jak go wykorzystać? (A nuż, widelec/Trójka)
Warto teraz korzystać ze szparagów, ponieważ sezon na nie jest krótki
Warto teraz korzystać ze szparagów, ponieważ sezon na nie jest krótkiFoto: Pixabay/HolgersFotografie

Warto skorzystać z porad Katarzyny Pruchnickiej i jej rozmówczyni, Marty Dymek, ponieważ sezon na te niezwykle smaczne warzywa jest bardzo krótki, a mrożone szparagi nie nadają się do jedzenia...

Katarzyna Pruchnicka poleca też nietypowe zestawienie: szparagi z truskawkami, a Marta Dymek podpowiada, z jakimi olejami szparagi smakują najlepiej.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Dymek
Data emisji:
18.05.2016
Godzina emisji: 11.16

fbi/ei

Czytaj także

Oto smakowita enchilada z kurczakiem

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2016 13:16
Niekoniecznie dietetyczna, za to aromatyczna, ostra, sycąca i dość kaloryczna. Podstawą tej potrawy jest dobrze uwędzony kurczak.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Nadchodzi czas zielonej sałaty

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2016 14:18
Wiosna za pasem. Przyroda powoli się zieleni. Nam na talerzu pierwsza zazieleni się sałata.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Hangop - przepis na prosty deser z rabarbarem

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2016 13:56
Ten smakowity pomysł pochodzi z Holandii. Ponieważ w Polsce już wkrótce będzie można cieszyć się świeżym rabarbarem, przedstawiamy przepis na hangop.
rozwiń zwiń