Przepis na francuski przysmak z jaj, mąki i bekonu
2016-06-10, 13:06 | aktualizacja 2016-06-10, 14:06
- To duży placek, naleśnik. Do jego wykonania wykorzystujemy jaja, mąkę i mleko. Taką mieszankę wylewamy na podsmażony bekon, a następnie dodajemy cebulę i wstawiamy do pieca - tłumaczy Susan Herrmann Loomis, autorka książki "W mojej francuskiej kuchni".
Posłuchaj
Przepis na francuski przysmak z jaj, mąki i bekonu (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Katarzyna Pruchnicka prezentuje w drugą część rozmowy z Susan Herman Loomis, wielokrotnie nagradzaną amerykańską autorką książek kulinarnych i powieści autobiograficznych opisujących jej życie w normandzkim miasteczku Luviers.
Posłuchaj pierwszej części rozmowy Katarzyny Pruchnickiej z Susan Herrmann Loomis >>>
Tym razem Amerykanka dzieli się ze słuchaczami jednym ze swoich ulubionych francuskich przepisów. Zapraszamy do wysłuchania nagrania rozmowy.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Susan Herrmann Loomis (autorka książki "W mojej francuskiej kuchni")
Data emisji: 9.06.2016
Godzina emisji: 11.15
mat. prasowe/fbi/mk