X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Japoński sposób na szczupłą sylwetkę

Ostatnia aktualizacja: 15.06.2016 14:55
- Proponuję, żeby przejść na zdrową dietę, bogatą w ryby, owoce morza, warzywa i ryż. Taką dietę, która sprawi, że nasza cera nabierze blasku - mówi Katarzyna Pruchnicka.
Audio
  • Japoński sposób na szczupłą sylwetkę (A nuż widelec/Trójka)
Japońska kuchnia jest zdrowa i smaczna
Japońska kuchnia jest zdrowa i smacznaFoto: Glow Images/East News

Do takiej zmiany zainspirowała autorkę audycji książka "Japonki nie tyją i nie starzeją się" Naomi Moriyamy i Williama Doyle'a. Nie jest to pozycja z poradami dietetycznymi ani o tym, jak przyrządzać sushi. To wprowadzenie do zupełnie nowego sposobu jedzenia w domu.

Znajdziemy w niej dokładny przepis na to, jak przekształcić swoją dietę w podobną do japońskiej. To nie jest trudne, wystarczy kilka zmian. Zapraszamy do wysłuchania dołączonego dźwięku.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Alicja Than (restauratorka)
Data emisji:
15.06.2016
Godzina emisji: 11.15

mp/mk


Czytaj także

Tamagoyaki, czyli pożywny japoński omlet

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2016 18:12
- Ten japoński omlet jest bardzo szybki i prosty do zrobienia, idealny do zabrania do pracy na lunch - mówi Grażyna Bober-Bruijn, autorka książki "Pyszne do pudełka".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Oto na czym polega magia francuskiej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 14:40
- Kuchnię francuską scharakteryzowałabym jako bardzo elegancką i piękną, w dużym stopniu jest to zasługą składników, jakie są stosowane - tłumaczy Susan Herrmann Loomis, autorka książki "W mojej francuskiej kuchni".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przepis na francuski przysmak z jaj, mąki i bekonu

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2016 13:00
- To duży placek, naleśnik. Do jego wykonania wykorzystujemy jaja, mąkę i mleko. Taką mieszankę wylewamy na podsmażony bekon, a następnie dodajemy cebulę i wstawiamy do pieca - tłumaczy Susan Herrmann Loomis, autorka książki "W mojej francuskiej kuchni".
rozwiń zwiń