Dlaczego zachwyca nas cukinia?

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Dlaczego zachwyca nas cukinia?
Początek lata to czas smacznych warzywFoto: pixabay.com/unsplash

Obfitość warzyw i owoców na straganach już prawie w pełni. Truskawki powoli odchodzą, pojawiły się czereśnie, porzeczki, jeżyny. Młode marchewki, kapusta, pomidory już smakują lepiej.

Posłuchaj

Cukinia rządzi w kuchni na początku lata (A nuż widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Są kwiaty cukinii, które za moment zmienią się w młode, delikatne, prawie słodkie cukinie. Można je faszerować i zapiekać.  Ale teraz najlepiej te młode cukinie jeść na surowo. W kuchni i na stole Marty Dymek, autorki bloga i książki z wegańskimi przepisami - Jadłonomia - cukinia ma specjalne miejsce.

Zapraszamy do wysłuchania nagrania, w którym cukinia gra jedną z głównych ról.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Dymek (autorka bloga i książki Jadłonomia)
Data emisji:
29.06.2016
Godzina emisji: 11.19

mp

Polecane