Cukinia rządzi w kuchni na początku lata (A nuż widelec/Trójka)
Dlaczego zachwyca nas cukinia?
2016-06-29, 14:06 | aktualizacja 2016-06-29, 14:06
Obfitość warzyw i owoców na straganach już prawie w pełni. Truskawki powoli odchodzą, pojawiły się czereśnie, porzeczki, jeżyny. Młode marchewki, kapusta, pomidory już smakują lepiej.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Są kwiaty cukinii, które za moment zmienią się w młode, delikatne, prawie słodkie cukinie. Można je faszerować i zapiekać. Ale teraz najlepiej te młode cukinie jeść na surowo. W kuchni i na stole Marty Dymek, autorki bloga i książki z wegańskimi przepisami - Jadłonomia - cukinia ma specjalne miejsce.
Zapraszamy do wysłuchania nagrania, w którym cukinia gra jedną z głównych ról.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Dymek (autorka bloga i książki Jadłonomia)
Data emisji: 29.06.2016
Godzina emisji: 11.19
mp