"Gastrobanda" - prawda o polskich barach

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
"Gastrobanda" - prawda o polskich barach
Zazwyczaj klienci nie zaglądają na zaplecze restauracji. Rozmówcy Katarzyny Pruchnickiej opowiadają, jak wygląda polska gastronomia od kuchniFoto: pixabay.com/skeeze

Jak naprawdę wygląda rzeczywistość w polskich restauracjach czy barach? Opisują to autorzy książki pt. "Gastrobanda". W "A nuż, widelec" rozmawia z nimi Katarzyna Pruchnicka.

Posłuchaj

Gastrobanda mówi, jak jest w knajpach (A nuż widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- Autorzy "Gastrobandy" posługują się dosadnym językiem - mówi Katarzyna Pruchnicka. - Chcieliśmy pokazać, jak to wszystko wygląda i brzmi. Wielu rzeczy i emocji nie byliśmy w stanie wyrazić subtelnymi i pięknymi słowami - potwierdzają Jakub Maliszewski i Kamil Sadkowski.

Mocne słowa to nie jedyna zaleta książki. O pozostałych mówią goście Katarzyny Pruchnickiej. Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jakub Maliszewski i Kamil Sadkowski (autorzy książki "Gastrobanda")
Data emisji:
30.06.2016
Godzina emisji: 11.15

mat.promocyjne/mp/fbi

Polecane