Jak ukisić całą kapuścianą głowę?

Ostatnia aktualizacja: 05.10.2016 14:25
- To trywialnie proste - przekonuje Michał Bonarowski, pasjonat gotowania.
Audio
  • Jak ukisić całą kapuścianą głowę? (A nuż, widelec/Trójka)
Kapusta jest bogata w witaminy, dlatego warto ją jeść jesienią
Kapusta jest bogata w witaminy, dlatego warto ją jeść jesieniąFoto: auntmasako/Pixabay.com/Public Domain

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania, w którym gość Trójki zdradza sposób na ukiszenie całych główek kapusty i mówi, o czym warto wiedzieć, zanim zabierzemy się do pracy.

Z kolei autorka programu poleca przepis na gołąbki wykonane właśnie z kiszonej kapusty. Pamiętajmy: kiszonki to podstawowy składnik w naszej kuchni w sezonie na przeziębienia.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Michał Bonarowski (pasjonat gotowania)
Data emisji:
5.10.2016
Godzina emisji: 11.13

mk

Czytaj także

Sprawdzony przepis na kiszoną kapustę

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2016 17:35
Bogate źródło witamin C i E, naturalnych przeciwutleniaczy czy substancji działających grzybo- i bakteriobójczo. Warto jeść kiszoną kapustę!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Odkryj owocowy świat kiszonek

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2016 15:50
W naszej szerokości geograficznej suszenie jedzenia się nie sprawdza, lepiej wędzić lub kisić. - Kiszenie było sposobem na to, by mieć bogate w witaminy warzywa przez cały rok - mówi Małgorzata Minta.
rozwiń zwiń