Krupnik z kaszą jaglaną. Nowa odsłona klasyki

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2016 15:50
- Ten krupnik, nieco inny niż tradycyjny, to mój ukłon w stronę wegetarian - mówi Katarzyna Pruchnicka. W nagraniu audycji znajdziemy dokładny przepis na zupę.
Audio
  • Krupnik z kaszą jaglaną. Nowa odsłona klasyki (A nuż, widelec/Trójka)
Gorąca zupa dobrze rozgrzewa w chłodne dni
Gorąca zupa dobrze rozgrzewa w chłodne dniFoto: Glow Images/East News

Monika Stachura, współautorka książki "Zupowy detoks", dzieli się w "A nuż, widelec" cennymi wskazówkami dotyczącymi tego, jak najlepiej przygotować krupnik z kaszą jaglaną. Ważne, by pamiętać o niezbyt długim czasie gotowania zupy oraz o dodaniu odpowiednich przypraw.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Monika Stachura (współautorka książki "Zupowy detoks")
Data emisji: 2.11.2016
Godzina emisji:
11.15

fbi/mp

Czytaj także

Zachwycająca zupa z soczewicy

Ostatnia aktualizacja: 12.10.2016 12:29
To niezwykle aromatyczna zupa, słoneczna w kolorze. Autorką przepisu jest Sarah Britton.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zupa z dyni, czyli jesienny detoks

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2016 13:12
- W dobie szybkiego życia, gotowanie jednogarnkowych dań jest czymś, co bardzo skraca czas w kuchni - mówią autorki książki "Zupowy detoks" Urszula Mijakowska i Monika Stachura.
rozwiń zwiń