Francuskie słodkości według Alaina Ducasse'a

Ostatnia aktualizacja: 23.11.2016 13:58
Alain Ducase to francuski szef kuchni, uważany za najlepszego na świecie. Jego restauracja w Monte Carlo jako pierwsza uzyskała trzy gwiazdki Michelin.
Audio
  • Francuskie słodkości według Alaina Ducasse'a (A nuż widelec/Trójka)
Jak upiec doskonałego croissanta?
Jak upiec doskonałego croissanta? Foto: pixabay.com/JESHOOTS

Ogromnym fanem Ducasse'a i jego uczniem jest Dawid Balana, utalentowany, młody szef kuchni. - Alain Ducasse jest na takim etapie swojej kariery, że nie musi udowadniać ludziom, czego to on nie potrafi. Teraz jest już bardziej mentorem. On hołduje zasadzie, że produkt jest najważniejszy - mówi gość Katarzyny Pruchnickiej.

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której Dawid Balana opowiada o swoich ulubionych przepisach Alaina Ducasse'a na słodkie francuskie przysmaki.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Dawid Balana (szef kuchni)
Data emisji: 23.11.2016
Godzina emisji:
11.12

mp/ei

Czytaj także

Zupa z dyni, czyli jesienny detoks

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2016 13:12
- W dobie szybkiego życia, gotowanie jednogarnkowych dań jest czymś, co bardzo skraca czas w kuchni - mówią autorki książki "Zupowy detoks" Urszula Mijakowska i Monika Stachura.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Grzyby jak z "Gwiezdnych wojen" na naszym talerzu

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2016 18:23
- Najbardziej fascynujące są dla mnie takie pierzaste, białe grzyby, które wyglądają prawie jak pompony i mimo zewnętrznej budowy środek mają spójny i mięsisty. To bardzo dekoracyjne i efektowne soplówki, które znakomicie nadają się do smażenia - mówi restauratorka, Agnieszka Kręglicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Cztery pomysły na obiad z boczniakami

Ostatnia aktualizacja: 17.11.2016 14:00
- Czosnek, szałwia, rozmaryn i pieprz - to aromaty, które idealnie pasują do boczniaków - mówi Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń