Przepisy na święta od słuchaczy Trójki

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Przepisy na święta od słuchaczy Trójki
Koszt podstawowych produktów do przygotowania kolacji dla czterech osób jest o ok. 12,4 proc. wyższy niż przed rokiem.Foto: Przykuta/ Wikipedia Commons/ lic. CC BY-SA 3.0

Katarzyna Pruchnicka tym razem zaprosiła słuchaczy do podzielenia się przepisami świątecznymi. Co ciekawe, żaden z nich się nie powtórzył, co dowodzi temu, że w każdym domu tradycyjne dania przygotowuje się odrobinę inaczej.

Posłuchaj

Jakie przepisy polecają słuchacze Trójki? (A nuż widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Jakość barszczy wigilijnego po kalisku, według przepisu babci pani Krystyny Liszewskiej, zależy od jakości buraków - im lepsze warzywo, tym zupa będzie bardziej aromatyczna, głęboko purpurowa i dość słodka. O wyjątkowości tej receptury stanowi fakt, że składa się ona z trzech przygotowanych osobno smaków, które potem łączy się ze sobą. Pełen przepis podajemy w nagraniu audycji.

Karp w śmietanie według przepisu pana Wojciecha Charytona jest dziecinnie prosty, co tym bardziej zachęca do wykorzystania. Nie aż tak proste wydają się śleżyki od pani Magdaleny Girsztoft, według przepisu jej pochodzącej z Litwy prababć. Jak je przygotować? Szczegóły zdradza prowadząca.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Data emisji:
22.12.2016
Godzina emisji:
11.11

sm/fbi

Polecane