Właśnie za to lubimy blogi kulinarne

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2017 12:00
- Blog jest serialem. Przyzwyczajamy się do autorów, to pewien rodzaj przywiązania czy przyjaźni - mówi o blogach kulinarnych dziennikarka i pisarka Agnieszka Drotkiewicz.
Audio
  • Oto za co lubimy blogi kulinarne (A nuż, widelec/Trójka)
Blogi kulinarne stają się coraz bardziej popularne
Blogi kulinarne stają się coraz bardziej popularneFoto: StockSnap/pixabay

Dodatkowo blogi są interaktywne - można napisać do autora, dostać odpowiedź, wpłynąć na treść wpisu.

Blogów kulinarnych jest coraz więcej, ponieważ potencjalni twórcy czują się ośmieleni tym, że autor bloga nie musi mieć specjalistycznego wykształcenia czy dużego doświadczenia gastronomicznego.

Które blogi Agnieszka Drotkiewicz ceni najbardziej i za co? Opowiada o tym w nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Agnieszka Drotkiewicz (pisarka, dziennikarka)
Data emisji:
 18.01.2017
Godzina emisji:
11.23

fbi/ei

Czytaj także

Rewolucja w kuchni. Jak pokochać brukselkę?

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2016 12:50
Pieczona brukselka z orzechami włoskimi, grzankami, plasterkami szynki parmeńskiej? Swoje pomysły na przygotowanie tego popularnego warzywa zdradziły Marta Gessler i Agnieszka Kręglicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dlaczego fasolka po bretońsku tak się właśnie nazywa?

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2016 19:24
- Gotuję fasolę z odrobiną cukru i solę intensywnie dopiero pod koniec gotowania. Dodaję szałwię, rozmaryn i czosnek, a gdy jest miękki i odcedzony dolewam oliwę. Fasola staje się wtedy włoska i można ją zjadać po ziarenku jak cukierki - poleca Agnieszka Kręglicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Burak na co dzień i od święta. Kilka bezcennych porad

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2016 18:17
Kumin, czosnek niedźwiedzi, olej lniany, kozi ser mogą sprawić, że burak nabierze nowego wymiaru smaku. Jak jeszcze można urozmaicić dania z tym warzywem?
rozwiń zwiń