X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jakie jedzenie najlepiej wprawia w dobry nastrój?

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2017 13:41
Comfort food to jedzenie, które ma sprawić, że poczujemy się dobrze. Każdy z nas ma ulubione dania na zły humor. O swoich opowiada Maja Sobczak, autorka książki i bloga "Qmam kaszę".
Audio
  • Jakie jedzenie najlepiej wprawia w dobry nastrój? (A nuż, widelec/Trójka)
Naleśniki z tłuczonymi truskawkami, czyli ulubione danie Mai Sobczak (zdjęcie ilustracyjne)
Naleśniki z tłuczonymi truskawkami, czyli ulubione danie Mai Sobczak (zdjęcie ilustracyjne)

- Comfort food to dla mnie smaki z dzieciństwa. To wszystko, co jadło się w okolicznościach, które sprawiły nam ogromną przyjemność. W moim przypadku to naleśniki z gniecionymi truskawkami, które robiła moja babcia na bardzo starej patelni - zdradza Maja Sobczak.

Jakie są Państwa ulubione dania?

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Maja Sobczak (autorka książki "Qmam kaszę")
Data emisji:
22.02.2017
Godzina emisji:
11.12

mp/fbi

Czytaj także

Francuskie słodkości według Alaina Ducasse'a

Ostatnia aktualizacja: 23.11.2016 13:58
Alain Ducase to francuski szef kuchni, uważany za najlepszego na świecie. Jego restauracja w Monte Carlo jako pierwsza uzyskała trzy gwiazdki Michelin.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Delikatna i z charakterem. Kuchnia włoska bez tajemnic

Ostatnia aktualizacja: 24.11.2016 22:30
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i pasta. - Nie wyobrażam jej sobie bez pomidorów i oliwy - przyznaje kucharz Marco Ghia.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kremowe z chrupiącą skórką. Przepis na frytki idealne

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2017 16:45
Mają belgijski rodowód, smakują prawie wszystkim, a poza ziemniakami można je zrobić z selera, pietruszki czy marchewki. Przygotowanie kremowej w środku i chrupiącej na zewnątrz frytki wcale nie jest łatwym zadaniem.
rozwiń zwiń