X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Szparagi i jajko. Stworzone, by jeść je razem

Ostatnia aktualizacja: 01.06.2017 11:00
- Szparagi pasują do wszystkiego - mówi kucharz Piotr Kucharski. Dodaje, że najsmaczniejsze są w połączeniu z jajkami. I to w każdej postaci.
Audio
  • Kulinarne sposoby na szparagi. Jajko i szparag - połączenie doskonałe (A nuż, widelec/Trójka)
Warto teraz korzystać ze szparagów, ponieważ sezon na nie jest krótki
Warto teraz korzystać ze szparagów, ponieważ sezon na nie jest krótkiFoto: Pixabay/HolgersFotografie

Co proponuje suchaczom? - Gotuję jajko na twardo, siekam je i podgrzewam w rondelku z odrobiną śmietany kremówki i ziół. Najlepszy będzie świeży koperek lub posiekana natka pietruszki, ewentualnie czosnek niedźwiedzi. Wszystko podgrzewam tak, żeby żółtko się rozpadło. I polewam tym podsmażone na patelni szparagi - wyjaśnia gość Trójki.

W audycji Katarzyna Pruchnicka dzieli się innymi szparagowymi pomysłami, m.in. na sałatkę ze szparagów i truskawek z dodatkiem octu balsamicznego. Więcej o szparagach w dołączonym nagraniu. Zapraszamy do wysłuchania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Piotr Kucharski (kucharz, piekarz)
Data emisji:
1.06.2017
Godzina emisji:
11.14

czaj/mk

Czytaj także

Szparagi, czyli zieleń wraca do kuchni!

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2016 14:13
Na straganach zaczyna się coraz bardziej zielenić, a z ziemi wychylają się już pierwsze zielone szparagi.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Krótki sezon na szparagi. Jak go wykorzystać?

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2016 15:20
W "A nuż, widelec" namawiamy do jedzenia szparagów i podajemy kilka sprawdzonych sposobów na ich przygotowanie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Prosto, smacznie i zdrowo. W królestwie szparagów

Ostatnia aktualizacja: 11.05.2017 18:35
Szparagi najlepiej kupować świeże i grube. Zielone powinny mieć grubość palca, a białe mogą być znacznie większe. O tym, jak je wybierać i przygotowywać, rozmawiamy z Piotrem Kucharskim.
rozwiń zwiń