Najwyższy czas na polskie zioła!

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2017 12:15
- Kiedy używamy polskich ziół, kuchnia pachnie łąką i polami. To fantastyczne - mówi Malka Kafka, szefowa warszawskiej restauracji Tel Aviv.
Audio
  • Najwyższy czas na polskie zioła! (A nuż, widelec/Trójka)
Świeży majeranek
Świeży majeranekFoto: Shutterstock/Ekaterina Kondratova

Świeże polskie zioła są o tej porze roku ogólnodostępne, choć w sklepach znajdziemy raczej te, które nie są naszymi rodzimymi. Zamiast majeranku łatwiej kupimy oregano, bazylię, rukolę…

- Wielka szkoda, że polskie zioła są tak wypierane - mówi Malka Kafka, która w audycji zdradza, w jakiś sposób wykorzystać te aromatyczne listki. Dodatkowo Katarzyna Pruchnicka podaje przepis na lekką, ziołową sałatkę.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Malka Kafka (restauratorka)
Data emisji:
 7.06.2017
Godzina emisji:
11.14

mk/ei

Czytaj także

Miejskie jadalne rośliny - idealne dodatki do dań

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2016 16:00
Katarzyna Pruchnicka przedstawia słuchaczom dziko rosnące, jadalne rośliny prosto z... Trójkowego ogródka. Podobne każdy z nas może znaleźć zapewne w promieniu kilku kroków...
rozwiń zwiń