X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Najwyższy czas na polskie zioła!

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2017 12:15
- Kiedy używamy polskich ziół, kuchnia pachnie łąką i polami. To fantastyczne - mówi Malka Kafka, szefowa warszawskiej restauracji Tel Aviv.
Audio
  • Najwyższy czas na polskie zioła! (A nuż, widelec/Trójka)
Świeży majeranek
Świeży majeranekFoto: Shutterstock/Ekaterina Kondratova

Świeże polskie zioła są o tej porze roku ogólnodostępne, choć w sklepach znajdziemy raczej te, które nie są naszymi rodzimymi. Zamiast majeranku łatwiej kupimy oregano, bazylię, rukolę…

- Wielka szkoda, że polskie zioła są tak wypierane - mówi Malka Kafka, która w audycji zdradza, w jakiś sposób wykorzystać te aromatyczne listki. Dodatkowo Katarzyna Pruchnicka podaje przepis na lekką, ziołową sałatkę.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość:
Malka Kafka (restauratorka)
Data emisji:
 7.06.2017
Godzina emisji:
11.14

mk/ei

Czytaj także

Miejskie jadalne rośliny - idealne dodatki do dań

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2016 16:00
Katarzyna Pruchnicka przedstawia słuchaczom dziko rosnące, jadalne rośliny prosto z... Trójkowego ogródka. Podobne każdy z nas może znaleźć zapewne w promieniu kilku kroków...
rozwiń zwiń