Pikle w nowej odsłonie: szparagi, rzodkiewki i wiele więcej

Ostatnia aktualizacja: 22.06.2017 15:21
Piklowane młode warzywa poza tym, że fantastycznie smakują, wyglądają bardzo dekoracyjnie. Piotr Kucharski radził w Trójce, jakie - nieoczywiste - rośliny warto zamknąć w słoikach.
Audio
  • Przepisy na pikle wczesnym latem (A nuż, widelec/ Trójka)
(zdjęcie ilustracyjne)
(zdjęcie ilustracyjne) Foto: Peredniankina /Shutterstock

- Szybkie pikle to kwestia dnia, może dwóch, a czasami nawet kilku godzin. Warzywa zmieniają swoją strukturę, zaczynają wręcz inaczej smakować - mówił gość Katarzyny Pruchnickiej.

A co wczesnym latem warto piklować? Szparagi, młode marchewki, rzodkiewki, dymkę albo małe cukinie - to tylko część z propozycji, o których mówiliśmy w audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Data emisji:
22.06.2017
Godzina emisji:
11.12

ei/czaj

Czytaj także

Rzodkiewka i pokrzywa, czyli nowe sposoby na... pesto

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2017 15:51
Główna zasada robienia tego aromatycznego sosu brzmi: zielone, orzechy i oliwa. O tym, jakie zaskakujące składniki można wykorzystać do pesto, opowiadał nam Piotr Kucharski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pyszne słodkości… (prawie) bez kalorii!

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2017 11:58
Latem nasza kuchnia staje się zdrowsza. To dobry czas, by spróbować uporać się z nadmierną ilością tłuszczu i cukru w diecie.
rozwiń zwiń