A do smaku... pył grzybowy!

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2017 16:00
Grzyb może być dodatkiem, głównym składnikiem dania, ale może też być przyprawą.
Audio
  • A do smaku... pył grzybowy! (A nuż, widelec/Trójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Diane Leach/shutterstock.com

– Suszone grzyby po zmieleniu świetnie podkreślają smak dania. Taki pył grzybowy może być użyty na wiele sposobów. Można go dodać do zrazów wołowych, lub wymieszać z utartym czerstwym pieczywem razowym, i po dodaniu parmezanu zapiec pod tym warzywa – mówi Katarzyna Marciniewicz.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Katarzyna Marciniewicz (blog ChilliBait.pl, autorka książki "W słoiku")
Data emisji:
5.09.2017
Godzina emisji:
11.19

ml/gs

Czytaj także

Właśnie za to lubimy blogi kulinarne

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2017 12:00
- Blog jest serialem. Przyzwyczajamy się do autorów, to pewien rodzaj przywiązania czy przyjaźni - mówi o blogach kulinarnych dziennikarka i pisarka Agnieszka Drotkiewicz.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zdrowe i smaczne wody na orzeźwienie

Ostatnia aktualizacja: 27.07.2017 21:35
Od początku sezonu letniego lekarze i dietetycy przypominają o piciu wody. Taką z miętą czy cytryną zna każdy, ale do wody można również dodawać aromatyczne warzywa.
rozwiń zwiń