A do smaku... pył grzybowy!

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
A do smaku... pył grzybowy!
Zdj. ilustracyjneFoto: Diane Leach/shutterstock.com

Grzyb może być dodatkiem, głównym składnikiem dania, ale może też być przyprawą.

Posłuchaj

A do smaku... pył grzybowy! (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

– Suszone grzyby po zmieleniu świetnie podkreślają smak dania. Taki pył grzybowy może być użyty na wiele sposobów. Można go dodać do zrazów wołowych, lub wymieszać z utartym czerstwym pieczywem razowym, i po dodaniu parmezanu zapiec pod tym warzywa – mówi Katarzyna Marciniewicz.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Katarzyna Marciniewicz (blog ChilliBait.pl, autorka książki "W słoiku")
Data emisji:
5.09.2017
Godzina emisji:
11.19

ml/gs

Polecane