Pieczmy w soli!

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2017 16:00
Marchewki, inne jesienne warzywa korzeniowe, ale także mięso czy ryby można piec w skorupie z białek i soli. To stara i wciąż doskonale sprawdzająca się metoda.
Audio
Mięso i warzywa pieczone w soli
Mięso i warzywa pieczone w soliFoto: Alexey Lesik/Shutterstock.com

– Ta pierzynka z soli sprawia, że wszystko, co w niej pieczemy, jest bardzo soczyste – mówi Katarzyna Pruchnicka. Tak przygotowane składniki można podawać jako danie główne, z sosami, ale także jako dodatki. Wariacji na temat tego, jak przygotować takie warzywa jest mnóstwo, dlatego warto eksperymentować.

Z nagrania audycji można się także dowiedzieć, co dobrego zrobić z topinamburu. Zapraszamy do słuchania i życzymy smacznego!

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 19.09.2017
Godzina emisji:
11.16

ml/mk

Czytaj także

Burak na co dzień i od święta. Kilka bezcennych porad

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2016 18:17
Kumin, czosnek niedźwiedzi, olej lniany, kozi ser mogą sprawić, że burak nabierze nowego wymiaru smaku. Jak jeszcze można urozmaicić dania z tym warzywem?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kremowe z chrupiącą skórką. Przepis na frytki idealne

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2017 16:45
Mają belgijski rodowód, smakują prawie wszystkim, a poza ziemniakami można je zrobić z selera, pietruszki czy marchewki. Przygotowanie kremowej w środku i chrupiącej na zewnątrz frytki wcale nie jest łatwym zadaniem.
rozwiń zwiń