Pachnące i rozgrzewające napary na jesień

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2017 12:00
Jesień nadeszła, nie da się ukryć, cieplej w tym sezonie już prawdopodobnie nie będzie... Stąd w audycji "A nuż, widelec" kilka pomysłów na jesienno-zimowe rozgrzewające napary.
Audio
  • Pachnące i rozgrzewające napary na jesień (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: scym/pixabay.com

Niezależnie od pory roku, wodę trzeba pić – przynajmniej dwa litry dziennie. Dietetyczka Aneta Łańcuchowska zdradziła kilka sposobów na przygotowanie nieoczywistych rozgrzewających naparów. Co Państwo powiedzą na wodę z majerankiem i zielem angielskim lub tymianek i pomarańczę? Więcej na ten temat w dołączonym nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Aneta Łańcuchowska (dietetyczka)
Data emisji: 26.09.2017 
Godzina emisji: 
11.17

czaj/mk

Czytaj także

Banany i kawa z misją. Jak kupować odpowiedzialnie?

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2017 23:54
W cyklu "A nuż, widelec" staramy się zachęcać do jedzenia warzyw i owoców sezonowych oraz rosnących tam, gdzie mieszkamy. Kupując bardziej egzotyczne produkty, warto zwrócić uwagę na kilka istotnych szczegółów.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pieczmy w soli!

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2017 16:00
Marchewki, inne jesienne warzywa korzeniowe, ale także mięso czy ryby można piec w skorupie z białek i soli. To stara i wciąż doskonale sprawdzająca się metoda.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zmysłowe uczty dla wielbicieli sztuki i kulinariów

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2017 12:55
– Opowiem Państwu o nietypowych spotkaniach przy stole, o wydarzeniach na styku sztuk wizualnych, teatru i kuchni – mówi Katarzyna Pruchnicka, rozpoczynając audycję "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń