X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Pachnące i rozgrzewające napary na jesień

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2017 12:00
Jesień nadeszła, nie da się ukryć, cieplej w tym sezonie już prawdopodobnie nie będzie... Stąd w audycji "A nuż, widelec" kilka pomysłów na jesienno-zimowe rozgrzewające napary.
Audio
  • Pachnące i rozgrzewające napary na jesień (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: scym/pixabay.com

Niezależnie od pory roku, wodę trzeba pić – przynajmniej dwa litry dziennie. Dietetyczka Aneta Łańcuchowska zdradziła kilka sposobów na przygotowanie nieoczywistych rozgrzewających naparów. Co Państwo powiedzą na wodę z majerankiem i zielem angielskim lub tymianek i pomarańczę? Więcej na ten temat w dołączonym nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Aneta Łańcuchowska (dietetyczka)
Data emisji: 26.09.2017 
Godzina emisji: 
11.17

czaj/mk

Czytaj także

Banany i kawa z misją. Jak kupować odpowiedzialnie?

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2017 23:54
W cyklu "A nuż, widelec" staramy się zachęcać do jedzenia warzyw i owoców sezonowych oraz rosnących tam, gdzie mieszkamy. Kupując bardziej egzotyczne produkty, warto zwrócić uwagę na kilka istotnych szczegółów.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pieczmy w soli!

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2017 16:00
Marchewki, inne jesienne warzywa korzeniowe, ale także mięso czy ryby można piec w skorupie z białek i soli. To stara i wciąż doskonale sprawdzająca się metoda.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zmysłowe uczty dla wielbicieli sztuki i kulinariów

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2017 12:55
– Opowiem Państwu o nietypowych spotkaniach przy stole, o wydarzeniach na styku sztuk wizualnych, teatru i kuchni – mówi Katarzyna Pruchnicka, rozpoczynając audycję "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń