X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Brukiew czy ziemniaki? Wspaniałe przepisy na zapiekankę

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2017 14:40
– Brukiew pojawia się od kilku lat w dobrych warzywniakach i na targach. To zdrowe warzywo. Interesują się już nim najlepsi szefowie kuchni – zachwalała Katarzyna Pruchnicka. 
Audio
  • Brukiew czy ziemniaki? Wspaniałe przepisy na zapiekankę (A nuż, widelec/Trójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Tatiana Volgutova/Shutterstock

Przepis na zapiekankę z brukwi zaproponował słuchaczom Tomasz Purol. – Brukiew należy pokroić w cienkie plasterki i przełożyć sosem z białym winem, szalotką, tymiankiem, rozmarynem i odrobiną śmietany. Dzięki dodaniu ziół do sosu cała zapiekanka nimi przeniknie – wyjaśnia.

ciasto czekoladowe 1200.jpg
Desery bez jajek i miodu? Są pyszne!

Zapiekankę z brukwi można wykorzystać jako dodatek do wszystkiego: do ryby czy do mięsa, ale także jako samodzielne danie. Jeżeli nie możemy dostać brukwi, możemy przygotować zapiekankę z ziemniakami. 

Jak zmienić przyprawy, żeby podkreślić ich smak? Zapraszamy do wysłuchania audycji. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Tomasz Purol (szef kuchni)
Data emisji: 10.10.2017 
Godzina emisji: 
11.15

gs/ab

Czytaj także

Zmysłowe uczty dla wielbicieli sztuki i kulinariów

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2017 12:55
– Opowiem Państwu o nietypowych spotkaniach przy stole, o wydarzeniach na styku sztuk wizualnych, teatru i kuchni – mówi Katarzyna Pruchnicka, rozpoczynając audycję "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pachnące i rozgrzewające napary na jesień

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2017 12:00
Jesień nadeszła, nie da się ukryć, cieplej w tym sezonie już prawdopodobnie nie będzie... Stąd w audycji "A nuż, widelec" kilka pomysłów na jesienno-zimowe rozgrzewające napary.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dodawanie smaku. Domowe mieszanki warzyw i przypraw

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2017 16:00
Nadeszła jesień. Warto więc skorzystać z warzyw, w które ta pora roku obfituje, i przygotować z ich pomocą zestaw przypraw na całą zimę.
rozwiń zwiń