X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Trendy w cukiernictwie. "Gołe" torty

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2017 19:56
Kulinaria nie są wolne od mody. Jakiś czas temu bardzo popularne były tzw. superfoods, czyli niezwykle zdrowe warzywa i owoce, jak na przykład algi i spirulina. Trendy najbliższe tym z modowych wybiegów są najbardziej widoczne w cukiernictwie.
Audio
  • Trendy w cukiernictwie. "Gołe" torty (A nuż, widelec/Trójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Arina P Habich/Shutterstock.com
ciasto czekoladowe 1200.jpg
Desery bez jajek i miodu? Są pyszne!

– Obecnie dużą popularnością cieszą się torty w stylu "naked cake", czyli takie, w których widać każdą warstwę, dekorowane świeżymi owocami – opowiada Ula Stępniak z pracowni cukierniczej Słodki Muffin.

Katarzyna Pruchnicka pyta spejalistkę o sekrety wielopiętrowych tortów weselnych i o to, jak przewieźć taką konstrukcję na miejsce imprezy. – Mamy odpowiednie wsporniki i podkładki, których na pierwszy rzut oka nie widać. Są niezbędne, by na drodze, nawet dziurawej, nic się tortowi nie stało – tłumaczy cukierniczka.

Więcej o tym, które ciasta obecnie królują na naszych stołach, oraz o źródłach cukierniczych zaklęć w dołączonym nagraniu. Zapraszamy do słuchania!

naleśnik 1200.jpg
Jakie jedzenie najlepiej wprawia w dobry nastrój?

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Ula Stępniak (właścicielka pracowni cukierniczej Słodki Muffin)
Data emisji: 17.10.2017 
Godzina emisji: 
11.16

ab/agkm/iwo

Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka

Czytaj także

Pavlova. Pyszny deser z Nowej Zelandii

Ostatnia aktualizacja: 11.10.2017 14:30
Nowozelandzka kuchnia to prawdziwy miks kultur i smaków. Jest tam sporo wpływów brytyjskich, są składniki z Azji, Europy, są też potrawy oparte na miejscowych produktach. Jest też on – chyba najbardziej charakterystyczny tamtejszy deser – Pavlova.
rozwiń zwiń