Przepis na przepyszne danie z jesiennych warzyw

Ostatnia aktualizacja: 25.10.2017 14:25
– Na targach możemy teraz znaleźć dynie. Proszę się nimi zajadać – radzi w Trójce Katarzyna Pruchnicka i podpowiada, co można wyczarować w kuchni ze świeżych warzyw.
Audio
  • Przepis na przepyszne danie z jesiennych warzyw (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: utroja0/Pixabay

Cukinia, papryka, dynia, bakłażany… Wszystkie te składniki można wykorzystać do przygotowania dania, które nadaje się do natychmiastowego wyłożenia na talerz lub przygotowania farszu do jesiennej tarty.

Do wysłuchania audycji Katarzyny Pruchnickiej zachęcamy wszystkich wielbicieli prostych i smacznych dań!

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marco Ghia (kucharz) 
Data emisji: 25.10.2017 
Godzina emisji: 
11.17

iwo/mk

Czytaj także

Kiszonki i marynaty, czyli lato zamknięte w słoikach

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2017 15:21
- Odkryłem, że możemy konserwować wszystko. Ostatnio zachwyciłem się marynatami wytrawnymi, z octem jabłkowym, odrobiną cykru i soli - powiedział włoski kucharz Marco Ghia.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zmysłowe uczty dla wielbicieli sztuki i kulinariów

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2017 12:55
– Opowiem Państwu o nietypowych spotkaniach przy stole, o wydarzeniach na styku sztuk wizualnych, teatru i kuchni – mówi Katarzyna Pruchnicka, rozpoczynając audycję "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pachnące i rozgrzewające napary na jesień

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2017 12:00
Jesień nadeszła, nie da się ukryć, cieplej w tym sezonie już prawdopodobnie nie będzie... Stąd w audycji "A nuż, widelec" kilka pomysłów na jesienno-zimowe rozgrzewające napary.
rozwiń zwiń