Jak wyciągnąć z dyni to, co najlepsze?

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2017 14:45
Katarzyna Pruchnicka kontynuuje temat dyni i kolejny raz udowadnia, jak dużo można zrobić z tym fantastycznym warzywem.
Audio
  • Jak wyciągnąć z dyni to, co najlepsze? (A nuż, widelec/Trójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: beats1/Shutterstock.com

– Dynia jest bardzo słodka, orzechowa, więc dobrze jest czymś ją przełamać. Dlatego świetnie się tu sprawdzi ostra papryka, dzięki której ta słodycz będzie rozgrzewająca, jak ciepły koc na jesień – mówi Małgorzata Minta.

Jak podkreślić najlepsze aspekty smaku dyni? Z jakimi ziołami łączy się ona najlepiej? Tego dowiedzieć się można z dołączonego nagrania. Zapraszamy do słuchania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka kulinarna)
Data emisji: 8.11.2017 
Godzina emisji: 
11.14

ml/ab

Czytaj także

Szybki pomysł na obiad bez marnowania żywności

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2017 20:35
- Recipe boxy pozwalają na przygotowanie ciekawych posiłków ze świeżych produktów bez wytwarzania odpadów - mówi Jakub Mielniczuk ze studia CookUp.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Smaki bardzo dobrze skatalogowane. "Leksykon smaków" Nikki Segnit

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2017 13:30
Nikki Segnit napisała książkę, na którą czekał niejeden smakosz. Jej "Leksykon smaków" został właśnie wydany w języku polskim.
rozwiń zwiń