Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować?

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2017 12:47
– Kapusta kiszona działa zbawiennie i jest niezbędna w naszej diecie – mówi dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
Audio
  • Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować? (A nuż, widelec/Trójka)
Jedzenie kiszonej kapusty wzmacnia nasz układ odpornościowy
Jedzenie kiszonej kapusty wzmacnia nasz układ odpornościowyFoto: Dani Vincek/Shutterstock

Jak zauważa autorka audycji "A nuż, widelec", kapusta kupowana w sklepach bywa doprawiana octem. W związku z tym, by cieszyć się wyśmienitym smakiem kapusty, najlepiej jest kisić ją samodzielnie. Jak się okazuje, nie jest to wcale trudne zadanie i bez problemu poradzi sobie z nim także ktoś, kto na co dzień spędza w kuchni niewiele czasu.

Jak ukisić kapustę, by smakowała idealnie? Nasza dziennikarka udziela w audycji wszelkich niezbędnych wskazówek.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Goście: Beata Sokołowska (propagatorka zdrowego jedzenia, autorka książek o zdrowym odżywianiu), Marco Ghia (kucharz)
Data emisji: 21.11.2017 
Godzina emisji: 
11.19

iwo/ab

Czytaj także

Zmysłowe uczty dla wielbicieli sztuki i kulinariów

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2017 12:55
– Opowiem Państwu o nietypowych spotkaniach przy stole, o wydarzeniach na styku sztuk wizualnych, teatru i kuchni – mówi Katarzyna Pruchnicka, rozpoczynając audycję "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pachnące i rozgrzewające napary na jesień

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2017 12:00
Jesień nadeszła, nie da się ukryć, cieplej w tym sezonie już prawdopodobnie nie będzie... Stąd w audycji "A nuż, widelec" kilka pomysłów na jesienno-zimowe rozgrzewające napary.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Comfort food – jedzenie, które poprawia humor

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2017 12:16
– Dania comfort food niekoniecznie są dietetycznie i przesadnie zdrowe. Są za to aromatyczne, bardzo smaczne i poprawiają humor – mówi w studiu Trójki Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń