Podpowiadamy, jak ekspresowo upiec pierniki

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2017 20:00
Dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka podaje naszym słuchaczom przepis na pierniki dla spóźnialskich. Przygotowane według tej receptury świąteczne ciastka są gotowe w 24 godziny i nie muszą leżakować.
Audio
  • Przepis na ekspresowe wykonanie pierników (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: PublicDomainPictures/Pixabay

371e9c63-4b98-4ff5-a7e9-896cca77eb18.jpg
Marta Gessler: do dziś mierzę się z piernikiem

– Są mięciutkie zaraz po upieczeniu – mówi Urszula Stępniak, właścicielka cukierni Słodki Muffin, która zdradza na naszej antenie szczegóły wykonania bożonarodzeniowych przysmaków.

Specjalistka od idealnych wypieków podpowiada też, jaki miód najlepiej wykorzystać, żeby ciasteczka szybko zmiękły, i radzi, jak przygotować domową przyprawę do pierników.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Urszula Stępniak (właścicielka cukierni Słodki Muffin)
Data emisji: 6.12.2017 
Godzina emisji: 
11.15

iwo/mk

Czytaj także

Comfort food – jedzenie, które poprawia humor

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2017 12:16
– Dania comfort food niekoniecznie są dietetycznie i przesadnie zdrowe. Są za to aromatyczne, bardzo smaczne i poprawiają humor – mówi w studiu Trójki Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować?

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2017 12:47
– Kapusta kiszona działa zbawiennie i jest niezbędna w naszej diecie – mówi dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Sztufada. Nowoczesne i zarazem klasyczne podejście do obiadu

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2017 12:00
– W jednej z ostatnich audycji opowiadałam o tym, że budyń w dawnej kuchni polskiej nie był deserem, a pełnoprawnym daniem. Dziś pomówimy o innym, nieco zapomnianym daniu: o sztufadzie – mówi Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Gdzie znaleźć najlepszych polskich szefów kuchni?

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2017 12:00
Na uroczystej gali "Gault&Millau" nagrodzono polskich mistrzów sztuki kulinarnej. Wyróżnienia zostały przyznane w pięciu kategoriach i były rezultatem prac kilkunastu inspektorów, którzy odwiedzili ponad tysiąc polskich restauracji.
rozwiń zwiń