Dlaczego warto jeść tempeh?

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2018 12:33
Czym w ogóle jest tempeh, jakie ma właściwości i z czym najlepiej go jeść? Odpowiedzi na te pytania udzieliła w Trójce Malka Kafka, właścicielka i szefowa kuchni w warszawskiej restauracji Tel Aviv.   
Audio
  • Dlaczego warto jeść tempeh? (A nuż, widelec?Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne Foto: Shutterstock/Amallia Eka

soczewica F 1200.jpg
Lekki pasztet z czerwonej soczewicy

– Tempeh jest znany w kuchni wegańskiej, ale również azjatyckiej. To ziarna soi, które są zaszczepiane specjalnym grzybem. Wszystko zrasta się w strukturę niczym mocna, gęsta kaszanka. Tempeh gotowany w sosie indonezyjskim smakuje jak wątróbka. To jest naprawdę pyszne – zachwala ten mało znany specjał Malka Kafka. 

Jakie inne smaki warto sprawdzić? Jak wzbogacić swoją kuchnię, żeby stała się lekka i mało słodka? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Malka Kafka (restauratorka, założycielka i właścicielka restauracji Tel Aviv)
Data emisji: 9.01.2018 
Godzina emisji: 
11.15

kw/iwo

Czytaj także

Lekki pasztet z czerwonej soczewicy

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2017 13:35
– Czerwona soczewica, jeśli dobrze się ją przyprawi, jest przepyszna! – zapewnia w Trójce blogerka kulinarna Patrycja Dolecka.
rozwiń zwiń