Twaróg odkryty na nowo

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2018 12:18
Wydaje się, że o twarogu wiemy już wszystko, tymczasem wciąż kryje on w sobie wiele smakowych niespodzienek.
Audio
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Sunny Forest/Shutterstock

ser 1200.jpg
Regionalne sery produkowane w Polsce. Wyśmienite!

Znawcy twarogów podkreślają, że mają one różne nuty smakowe, odmienne konsystencje i ziarnistość. Wszystko to wpływa na ich ostateczny smak.

W audycji "A nuż, widelec" o swojej miłości do tego rodzaju serów mówi ich znawca Gieno Mientkiewicz. – Nie jestem w stanie opisać tego, jak bogaty jest świat twarogów – podkreśla.

Rozmówca prowadzącej audycję Katarzyny Pruchnickiej zdradza też, gdzie można kupić "nadtwaróg" i gdzie warto szukać wyjątkowo smacznych serów. Podpowiada też, jak je doprawić, by odkryć w nich nowe nuty smakowe.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca serów)
Data emisji: 10.01.2018
Godzina emisji: 11.14

iwo/mk

Czytaj także

Kiszona kapusta to przysmak i źródło zdrowia. Jak ją przygotować?

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2017 12:47
– Kapusta kiszona działa zbawiennie i jest niezbędna w naszej diecie – mówi dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Awokado – idealny składnik pesto

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2017 12:00
– Jestem zakochana w awokado – wyznaje w Trójce Partycja Dolecka, blogerka kulinarna.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Lekki pasztet z czerwonej soczewicy

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2017 13:35
– Czerwona soczewica, jeśli dobrze się ją przyprawi, jest przepyszna! – zapewnia w Trójce blogerka kulinarna Patrycja Dolecka.
rozwiń zwiń