Sposób na brokuły

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2018 12:45
Jak "przemycić" do dania składnik, którego nie lubią nasze dzieci, a jest wskazane, by go jadły? 
Audio
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay/silviarita

Gościem Katarzyny Pruchnickiej była Daria Ładocha. Blogerka nie przepada za brokułami, ale doskonale wie, że są zdrowe i jej dzieci powinny je jeść. 

– Bardzo łatwo przemycić brokuły w zupie. Podsmażam czosnek, cebulę i rozmaryn. Dodaję brokuły i ziemniaki do wegetariańskiego wywaru. Oczywiście uzupełniam wszystko mnóstwem przypraw, dodaję odrobinę mleka kokosowego, musztardę francuską, a na koniec posypujem wszystko słonymi orzechami. I wtedy "Pan Brokuł" swobodnie nadaje się do zjedzenia – podkreśla rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej.

Jakie są inne pomysły na dania "ratunkowe"? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Daria Ładocha (blogerka kulinarna)
Data emisji: 17.01.2018
Godzina emisji: 11.15

kw/mk

Czytaj także

Dlaczego warto jeść tempeh?

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2018 12:33
Czym w ogóle jest tempeh, jakie ma właściwości i z czym najlepiej go jeść? Odpowiedzi na te pytania udzieliła w Trójce Malka Kafka, właścicielka i szefowa kuchni w warszawskiej restauracji Tel Aviv.   
rozwiń zwiń

Czytaj także

Twaróg odkryty na nowo

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2018 12:18
Wydaje się, że o twarogu wiemy już wszystko, tymczasem wciąż kryje on w sobie wiele smakowych niespodzienek.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak "odchudzić" naszą tradycyjną kuchnię?

Ostatnia aktualizacja: 16.01.2018 13:38
Jakimi produktami możemy zastąpić tradycyjne składniki naszych ulubionych potraw? Katarzyna Pruchnicka zapytała o to Darię Ładochę. 
rozwiń zwiń