Paprykowa pasta prosto z Gruzji

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Paprykowa pasta prosto z Gruzji
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/NatalyaBond

Czym jest adżika? – To genialna, ostra pasta, na bazie papryki, z różnymi endemicznymi ziołami, czyli takimi, które występują tylko w Gruzji – opowiada Marcin Meller, który uwielbia gruzińską kuchnię. 

Posłuchaj

Adżika. Ostra pasta prosto z Gruzji (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Okładka książki "Gaumardżos. Opowieści z Gruzji" Okładka książki "Gaumardżos. Opowieści z Gruzji"

– Adżika może być używana do wszystkiego. Jako smarowidło do kanapek czy przyprawa do mięs. Na moje standardy wcale nie jest taka ostra – tłumaczy miłośnik paprykowej pasty. Marcin Meller wraz z żoną Anną napisał książkę "Gaumardżos. Opowieści z Gruzji". Para opowiada o swojej miłości do tego kraju i do przepysznej kuchni z tamtych stron. 

Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marcin Meller (dziennikarz, współautor książki "Gaumardżos. Opowieści z Gruzji")
Data emisji: 31.05.2018
Godzina emisji: 11.21

kw/mk

Polecane