X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Lody – najlepszy deser na upały

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2018 11:00
Mało jest deserów, które tak bardzo pasują do lata jak lody. Jakie wybrać? Najlepiej te własnej roboty.
Audio
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Maddas/Shutterstock.com

– Sprawa jest dość prosta. Wystarczy zalać brzoskwinie jakimś winem musującym. Wkładamy je do zamrażarki w tej zalewie, a potem miksujemy. Możemy dosłodzić, np. cukrem pudrem lub brązowym cukrem. I gotowe – mówi Daniel Cacańczyk.

Kim są hydrosomelierzy i w czym mogą nam pomóc? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Daniel Cacańczyk, Justyna Adamczyk (redaktor naczelna Gault&Millau Polska)
Data emisji: 5.07.2018
Godzina emisji: 11.31

ml/mk

Czytaj także

Co i w jakim czasie jeść, aby lepiej się czuć?

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2018 13:55
Kończy się karnawał, a co za tym idzie powinniśmy zapomnieć o niektórych smakołykach i zacząć rozsądnie się odżywiać. Katarzyna Pruchnicka i Daria Ładocha mają kilka rad. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Co przewodnik Gault&Millau mówi o Polsce?

Ostatnia aktualizacja: 10.05.2018 14:40
Tak zwany "żółty przewodnik" Gault&Millau to, obok swojego odpowiednika marki Michelin, najsłynniejsze vadamecum dla miłośników dobrego jedzenia.
rozwiń zwiń