Odkrywamy jarmuż na nowo

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Odkrywamy jarmuż na nowo
Zdjęcie ilustracyjneFoto: casanisa/Shutterstock.com

Jarmuż, czyli odmiana kapusty warzywnej, to roślina, która stała się w ostatnim czasie niezwykle popularna. Moda na nią mocno się już ukorzeniła i wciąż powstają nowe sposoby na wykorzystanie jej w kuchni.

Posłuchaj

Co można zrobić z jarmużu? (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

– Ciasto jarmużowe może przypominać nieco ciasto ze szpinakiem. Pokazuje też na nowo to warzywo, które wszyscy kojarzą w formie koktajli, chipsów, duszone i smażone. Taki wypiek jest lekko słodki, dlatego proponuję do niego na przełamanie kwaskowe purée jeżynowe – mówi kucharz Tomasz Purol.

O czym trzeba zawsze pamiętać robiąc ciasto jarmużowe? Jakie inne niezwykłe przepisy przedstawiła Katarzyna Pruchnicka? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Tomasz Purol (szef kuchni)
Data emisji: 19.07.2018
Godzina emisji: 11.37

ml

Polecane