Odkrywamy jarmuż na nowo

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2018 12:00
Jarmuż, czyli odmiana kapusty warzywnej, to roślina, która stała się w ostatnim czasie niezwykle popularna. Moda na nią mocno się już ukorzeniła i wciąż powstają nowe sposoby na wykorzystanie jej w kuchni.
Audio
  • Co można zrobić z jarmużu? (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: casanisa/Shutterstock.com

– Ciasto jarmużowe może przypominać nieco ciasto ze szpinakiem. Pokazuje też na nowo to warzywo, które wszyscy kojarzą w formie koktajli, chipsów, duszone i smażone. Taki wypiek jest lekko słodki, dlatego proponuję do niego na przełamanie kwaskowe purée jeżynowe – mówi kucharz Tomasz Purol.

O czym trzeba zawsze pamiętać robiąc ciasto jarmużowe? Jakie inne niezwykłe przepisy przedstawiła Katarzyna Pruchnicka? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Tomasz Purol (szef kuchni)
Data emisji: 19.07.2018
Godzina emisji: 11.37

ml

Czytaj także

Warto skusić się na świeżą rybę!

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2018 11:50
Ryby to znakomity, acz niedoceniany w Polsce rodzaj mięsa. Co sprawia, że są one tak zdrowe?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Lody – najlepszy deser na upały

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2018 11:00
Mało jest deserów, które tak bardzo pasują do lata jak lody. Jakie wybrać? Najlepiej te własnej roboty.
rozwiń zwiń