Wyższość polskich serów nad innymi

Ostatnia aktualizacja: 02.08.2018 11:50
Po raz kolejny w audycji pojawił się znawca polskich serów Gieno Mientkiewicz. Tym razem wymienił zalety naszych produktów i podkreślił, dlaczego są lepsze od innych. 
Audio
  • Dlaczego warto jeść polskie sery? (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne Foto: Flickr/Monica Kelly

shutterstock_1131994007 sery 1200.jpg
Jak znaleźć dobre sery zagrodowe?

– Wymienię dwa sztandarowe polskie sery: "Stary Giewont" i "Tuleżak". Ten pierwszy robiony jest przez Wojtka Komperdę na krowim, tłustym mleku. Drugi ser pochodzi z pomorza – tłumaczy Gieno Mientkiewicz.  

Gdzie szukać tych serów? Dlaczego są takie wyjątkowe? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca polskich serów)
Data emisji: 2.08.2018
Godzina emisji: 11.32

kw