Jak zrobić własną goudę?

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2018 11:57
Serowarzy mawiają, że sześćdziesiąt procent smaku sera rodzi się na łące. Jeśli chcemy samemu zrobić ser, to musimy zacząć od pysznego mleka, najlepiej od zaprzyjaźnionego hodowcy krów.
Audio
  • Przepis na domową goudę (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne Foto: shutterstock.com/Dalton Dingelstad

jedzenie sery 1200.jpg
Gieno Mientkiewicz o polskich serach. Których warto spróbować?

– Gouda jest cudowna, a zarazem jest łatwa do zrobienia. Za każdym razem wychodzi lepiej niż ta kupiona w sklepie – tłumaczy Gieno Mientkiewicz.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji, w której znawca polskich serów zdradza przepis na domowy ser. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca polskich serów) 
Data emisji: 16.08.2018
Godzina emisji: 11.33

kw/mk

Czytaj także

Kulinarna podróż po Francji

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2018 11:45
David Gaboriaud to idealny przewodnik po kuchni Francuskiej. Z jednej strony Polak, a z drugiej Francuz, który na gotowaniu zna się jak mało kto. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wyższość polskich serów nad innymi

Ostatnia aktualizacja: 02.08.2018 11:50
Po raz kolejny w audycji pojawił się znawca polskich serów Gieno Mientkiewicz. Tym razem wymienił zalety naszych produktów i podkreślił, dlaczego są lepsze od innych. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Smaki prosto z Gruzji

Ostatnia aktualizacja: 09.08.2018 11:30
Wakacyjne wyjazdy to doskonała okazja, aby spróbować przysmaków z całego świata. Co zatem powinno znaleźć się na talerzu w Gruzji? 
rozwiń zwiń