Przepis na domową goudę (A nuż, widelec/Trójka)
Jak zrobić własną goudę?
2018-08-16, 11:08 | aktualizacja 2018-08-19, 15:08
Serowarzy mawiają, że sześćdziesiąt procent smaku sera rodzi się na łące. Jeśli chcemy samemu zrobić ser, to musimy zacząć od pysznego mleka, najlepiej od zaprzyjaźnionego hodowcy krów.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
– Gouda jest cudowna, a zarazem jest łatwa do zrobienia. Za każdym razem wychodzi lepiej niż ta kupiona w sklepie – tłumaczy Gieno Mientkiewicz.
Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji, w której znawca polskich serów zdradza przepis na domowy ser.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca polskich serów)
Data emisji: 16.08.2018
Godzina emisji: 11.33
kw/mk