Zdrowe i rozgrzewające zupy na jesienno-zimowy czas

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2018 11:45
W zimne wieczory najchętniej ogrzewamy się przy kominku lub z kubkiem herbaty w ręku. Jednak dobrym sposobem na rozgrzanie organizmu są również zupy.
Audio
  • Rozgrzewające zupy na chłodne dni (A nuż, widelec/Trójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Ozgur Coskun/Shutterstock

– Przez wiele lat byłam przeciwniczką zup, ale mój mąż mnie do nich przekonał. Polska słynie z zup i one powinny pojawiać się w naszej diecie jesienią i zimą, bo nie tylko nas rozgrzewają, ale również pomagają pozbyć się obrzęków, bo zapewniają odpowiadnią równowagę sodowo-potasową – mówi Karolina Szaciłło.

Jakie rozgrzewające przyprawy warto dodawać do zup? Odpowiedź można odnaleźć w dołączonej audycji, w której nei zabrakło również przepisu na zupę dobrą na chłodne dni.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Karolina Szaciłło (dziennikarka, współautorka strony MEDYtuJEMY)
Data emisji: 6.12.2018
Godzina emisji: 11.33

kg/mk

Czytaj także

Pysznie i zdrowo? Znamy najlepsze przepisy

Ostatnia aktualizacja: 20.05.2020 11:00
Dania tradycyjne i wyszukane, przysmaki kuchni polskiej i międzynarodowej, lekkie przekąski i witaminowe bomby – o tym wszystkim mówimy w audycji "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tarta, czyli tysiące smakowych kombinacji

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2018 12:00
Bardzo proste i uniwersalne danie. Tarty mogą być podawane na słodko, wytrwanie, na cieście francuskim lub kruchym. Mistrzami w serwowaniu tej potrawy są Francuzi.  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Doskonałe brownie dla każdego!

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2018 12:00
– Czekolada to podstawowy składnik mojej diety – wyznaje gość Katarzyny Pruchnickiej, Daniel Coceancig.
rozwiń zwiń