X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zdrowe i rozgrzewające zupy na jesienno-zimowy czas

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2018 11:45
W zimne wieczory najchętniej ogrzewamy się przy kominku lub z kubkiem herbaty w ręku. Jednak dobrym sposobem na rozgrzanie organizmu są również zupy.
Audio
  • Rozgrzewające zupy na chłodne dni (A nuż, widelec/Trójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Ozgur Coskun/Shutterstock

– Przez wiele lat byłam przeciwniczką zup, ale mój mąż mnie do nich przekonał. Polska słynie z zup i one powinny pojawiać się w naszej diecie jesienią i zimą, bo nie tylko nas rozgrzewają, ale również pomagają pozbyć się obrzęków, bo zapewniają odpowiadnią równowagę sodowo-potasową – mówi Karolina Szaciłło.

Jakie rozgrzewające przyprawy warto dodawać do zup? Odpowiedź można odnaleźć w dołączonej audycji, w której nei zabrakło również przepisu na zupę dobrą na chłodne dni.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Karolina Szaciłło (dziennikarka, współautorka strony MEDYtuJEMY)
Data emisji: 6.12.2018
Godzina emisji: 11.33

kg/mk

Czytaj także

Pysznie i zdrowo? Znamy najlepsze przepisy

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2018 16:44
Dania tradycyjne i wyszukane, przysmaki kuchni polskiej i międzynarodowej, lekkie przekąski i witaminowe bomby – o tym wszystkim mówimy w audycji "A nuż, widelec".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tarta, czyli tysiące smakowych kombinacji

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2018 12:00
Bardzo proste i uniwersalne danie. Tarty mogą być podawane na słodko, wytrwanie, na cieście francuskim lub kruchym. Mistrzami w serwowaniu tej potrawy są Francuzi.  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Doskonałe brownie dla każdego!

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2018 12:00
– Czekolada to podstawowy składnik mojej diety – wyznaje gość Katarzyny Pruchnickiej, Daniel Coceancig.
rozwiń zwiń