Zupa pomidorowa w azjatyckiej wersji

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Zupa pomidorowa w azjatyckiej wersji
Zdjęcie ilustracyjneFoto: mythja/Shutterstock

Zupa pomidorowa – klasyk, a jednocześnie doskonała baza do kulinarnych eksperymentów. Swoje nowem spojrzenie na "pomidorówkę" przedstawiła Jolanta Naklicka-Kleser z Pracowni Smaku.

Posłuchaj

Przepis na azjatycką zupę pomidorową (A nuż, widelec)
+
Dodaj do playlisty
+

– Przygotowuję ją z takim porządnym azjatyckim twistem. Proszę sobie wyobrazić: czosnek, szalotka, imbir, trawa cytrynowa, liście limonki – to wszystko samo tworzy mieszankę, którą chętnie bym zjadła – mówi Joanna Naklicka-Kleser z Pracowni Smaku.

Co jeszcze dodać do zupy pomidorowej, by nadać jej bardziej azjatyckiego sznytu? Odpowiedź można odnaleźć w dołączonej audycji, w której nie zabrakło całego przepisu.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jolanta Naklicka-Kleser (Pracownia Smaku)
Data emisji: 10.01.2019
Godzina emisji: 11.32

kg/ml

Polecane