X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zupa pomidorowa w azjatyckiej wersji

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2019 12:00
Zupa pomidorowa – klasyk, a jednocześnie doskonała baza do kulinarnych eksperymentów. Swoje nowem spojrzenie na "pomidorówkę" przedstawiła Jolanta Naklicka-Kleser z Pracowni Smaku.
Audio
  • Przepis na azjatycką zupę pomidorową (A nuż, widelec)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: mythja/Shutterstock

– Przygotowuję ją z takim porządnym azjatyckim twistem. Proszę sobie wyobrazić: czosnek, szalotka, imbir, trawa cytrynowa, liście limonki – to wszystko samo tworzy mieszankę, którą chętnie bym zjadła – mówi Joanna Naklicka-Kleser z Pracowni Smaku.

Co jeszcze dodać do zupy pomidorowej, by nadać jej bardziej azjatyckiego sznytu? Odpowiedź można odnaleźć w dołączonej audycji, w której nie zabrakło całego przepisu.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jolanta Naklicka-Kleser (Pracownia Smaku)
Data emisji: 10.01.2019
Godzina emisji: 11.32

kg/ml

Czytaj także

Krupnik z kaszą jaglaną. Nowa odsłona klasyki

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2016 15:50
- Ten krupnik, nieco inny niż tradycyjny, to mój ukłon w stronę wegetarian - mówi Katarzyna Pruchnicka. W nagraniu audycji znajdziemy dokładny przepis na zupę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Świadomy wybór wigilijnej ryby

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2018 11:45
Wigilia to wyjątkowa kolacja, podczas której na stole królują ryby. Jest karp, różnego rodzaju śledzie, dorsz w rybie po grecku. Warto pamiętać, że wszystkich tych ryb może zabraknąć.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wigilijne sposoby na niejadka

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2018 00:00
W ostatniej w tym roku "Godzinie wychowawczej" doradzaliśmy wspólnie z dietetyczką Katarzyną Błażejewską-Stuhr, jak przygotować wigilijne dania, by najmłodsi zjedli je z apetytem.
rozwiń zwiń