Jak ukisić cytryny?

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2019 15:24
W tym wydaniu audycji przeszliśmy w klimat letni, południowy i słoneczny, jednak z wyraźnym zimowym akcentem. Czy jest to w ogóle możliwe? Okazuje się, że tak i to dzięki cytrynom! 
Audio
  • Przepis na kiszone cytryny (A nuż, widelec/Trójka)
W audycji rozmawiamy o tym, jak poradzić sobie z niesprzyjającymi okolicznościami, a wręcz jak je wykorzystać
W audycji rozmawiamy o tym, jak poradzić sobie z niesprzyjającymi okolicznościami, a wręcz jak je wykorzystać!Foto: Pixabay/Coleur

– Kiszone cytryny są takie, że jak otwieram słoik na warsztatach kulinarnych, to moi kursanci zastanawiają się co to jest. Z jednej strony jest to wiadomo cytrusowe i orzeźwiające, a z drugiej mają zapach kiszonki – mówi Jolanta Naklicka-Kleser, autorka książki "Zdrowe przetwory".

Jak ukisić cytryny? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji, w której zdradzamy przepis.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jolanta Naklicka-Kleser (autorka książki "Zdrowe przetwory)
Data emisji: 7.02.2019
Godzina emisji: 11.34

kw

Czytaj także

Kolendra – sposób na urozmaicenie wielu dań

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2019 12:00
Kolendra wzbogaca swoim aromatem smak licznych potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs i sałatek.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wystrzałowe wyzwanie karnawałowe

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2019 12:00
– Co Państwo powiedzą na ośmiornicę? Wbrew pozorom, nie ma z nią tak dużo roboty – mówi Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Z czego składa się prawdziwy hummus?

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2019 12:00
Kilka lat temu hummus zaczął robić furorę w polskiej kuchni. Powstają hummus bary oraz robimy go w domu w przeróżnych odsłonach.
rozwiń zwiń