X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jak ukisić cytryny?

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2019 15:24
W tym wydaniu audycji przeszliśmy w klimat letni, południowy i słoneczny, jednak z wyraźnym zimowym akcentem. Czy jest to w ogóle możliwe? Okazuje się, że tak i to dzięki cytrynom! 
Audio
  • Przepis na kiszone cytryny (A nuż, widelec/Trójka)
W audycji rozmawiamy o tym, jak poradzić sobie z niesprzyjającymi okolicznościami, a wręcz jak je wykorzystać
W audycji rozmawiamy o tym, jak poradzić sobie z niesprzyjającymi okolicznościami, a wręcz jak je wykorzystać!Foto: Pixabay/Coleur

– Kiszone cytryny są takie, że jak otwieram słoik na warsztatach kulinarnych, to moi kursanci zastanawiają się co to jest. Z jednej strony jest to wiadomo cytrusowe i orzeźwiające, a z drugiej mają zapach kiszonki – mówi Jolanta Naklicka-Kleser, autorka książki "Zdrowe przetwory".

Jak ukisić cytryny? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji, w której zdradzamy przepis.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jolanta Naklicka-Kleser (autorka książki "Zdrowe przetwory)
Data emisji: 7.02.2019
Godzina emisji: 11.34

kw

Czytaj także

Kolendra – sposób na urozmaicenie wielu dań

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2019 12:00
Kolendra wzbogaca swoim aromatem smak licznych potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs i sałatek.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wystrzałowe wyzwanie karnawałowe

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2019 12:00
– Co Państwo powiedzą na ośmiornicę? Wbrew pozorom, nie ma z nią tak dużo roboty – mówi Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Z czego składa się prawdziwy hummus?

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2019 12:00
Kilka lat temu hummus zaczął robić furorę w polskiej kuchni. Powstają hummus bary oraz robimy go w domu w przeróżnych odsłonach.
rozwiń zwiń