Chlebowa skórka, czyli czysta radość!

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2019 11:50
Doskonale Państwu znany specjalista od serów – Gieno Mientkiewicz – tym razem opowiadał w Trójce o swej fascynacji... chlebem!
Audio
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/S_Photo

jedzenie sery 1200.jpg
Gieno Mientkiewicz o polskich serach. Których warto spróbować?

Najbardziej lubi chlebową chrupiącą skórkę.  Musi być ona głęboka, wielka. To zaleta porządnego chleba wiejskiego, który kiedy ma kilogram, wygląda na kilogram  stwierdził gość Katarzyny Pruchnickiej.

Jakie jeszcze cechy powinien mieć dobry chleb? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w której mówiliśmy również o ponadwiekowym zakwasie o imieniu Hieronim.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca polskich serów) 
Data emisji: 14.02.2019
Godzina emisji: 11.34

mk

Czytaj także

Jak zrobić własną goudę?

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2018 11:57
Serowarzy mawiają, że sześćdziesiąt procent smaku sera rodzi się na łące. Jeśli chcemy samemu zrobić ser, to musimy zacząć od pysznego mleka, najlepiej od zaprzyjaźnionego hodowcy krów.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Doskonałe brownie dla każdego!

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2018 12:00
– Czekolada to podstawowy składnik mojej diety – wyznaje gość Katarzyny Pruchnickiej, Daniel Coceancig.
rozwiń zwiń