Kim są "Agenci Sero-Siedem"?

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2019 12:00
– Poszukują miejsc, w których dostępne są dobre, polskie sery zagrodowe – tłumaczy Katarzyna Pruchnicka, która spotkała się z inicjatorem tej "tajnej" organizacji. 
Audio
  • Serowa "tajna" organizacja (A nuż, widelec/Trójka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

– Ser tylżycki lub goudę warto łączyć z miodami. Miód to samo zdrowie i niezwykła radość. Warto podkreślić, że sery te są ostre, lekko słone, ale słodki nektar uzupełni głębie smaku – zaznacza Gieno Mientkiewicz, znawca polskich serów.  

Z czym jeszcze warto połączyć dobre sery? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca polskich serów)
Data emisji: 21.02.2019
Czas emisji: 11.32

kw/mk

Czytaj także

Z czego składa się prawdziwy hummus?

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2019 12:00
Kilka lat temu hummus zaczął robić furorę w polskiej kuchni. Powstają hummus bary oraz robimy go w domu w przeróżnych odsłonach.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak ukisić cytryny?

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2019 15:24
W tym wydaniu audycji przeszliśmy w klimat letni, południowy i słoneczny, jednak z wyraźnym zimowym akcentem. Czy jest to w ogóle możliwe? Okazuje się, że tak i to dzięki cytrynom! 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Chlebowa skórka, czyli czysta radość!

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2019 11:50
Doskonale Państwu znany specjalista od serów – Gieno Mientkiewicz – tym razem opowiadał w Trójce o swej fascynacji... chlebem!
rozwiń zwiń