Jakie pączki można jeść bez wyrzutów sumienia?

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2019 11:50
– Te pączki nie są smażone w głębokim tłuszczu, tylko pieczone. Powstają z mąki orkiszowej, a do tego mają mało cukru – mówi Katarzyna Pruchnicka. 
Audio
  • Przepyszne i niskokaloryczne pączki? To możliwe! (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Kaboompics/Pixabay

– Te pączki są pyszne. Najlepiej jak są gorące, chociaż nasze babcie zawsze mówiły, że ciepłego ciasta drożdżowego nie powinno się jeść. Nie jest łatwo przygotować te pączki, ale warto poświęcić im czas – opowiada Monika Mrozowska. 

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której zdradzamy przepis na przepyszne pączki! 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Monika Mrozowska (aktorka, autorka przepisu)
Data emisji: 28.02.2019
Czas emisji: 11.36

kw/gd

Czytaj także

Jak ukisić cytryny?

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2019 15:24
W tym wydaniu audycji przeszliśmy w klimat letni, południowy i słoneczny, jednak z wyraźnym zimowym akcentem. Czy jest to w ogóle możliwe? Okazuje się, że tak i to dzięki cytrynom! 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Chlebowa skórka, czyli czysta radość!

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2019 11:50
Doskonale Państwu znany specjalista od serów – Gieno Mientkiewicz – tym razem opowiadał w Trójce o swej fascynacji... chlebem!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kim są "Agenci Sero-Siedem"?

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2019 12:00
– Poszukują miejsc, w których dostępne są dobre, polskie sery zagrodowe – tłumaczy Katarzyna Pruchnicka, która spotkała się z inicjatorem tej "tajnej" organizacji. 
rozwiń zwiń